Over ToTaal

Tekstbureau ToTaal – dat ben ik! En ‘ik’, dat is Jet Tusveld, de 50 gepasseerd en woonachtig in Raalte. 

Ontwikkeling

In de afgelopen jaren heb ik op persoonlijk vlak een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze heeft er onder meer toe geleid dat ik van mijn passie en hobby mijn beroep heb gemaakt en een onderneming ben gestart. Tekstbureau ToTaal is sinds 20 mei 2020 een feit!

Taalliefhebber

Zo lang ik leef, ben ik gefascineerd door taal. Gezegdes, uitdrukkingen, spreekwoorden, buitenlandse woorden, het liefst gebruik ik ze in elk gesprek. Ook mijn hobby’s hebben grotendeels met taal te maken: ik lees, dicht, puzzel en schrijf.

Werk

Ik heb in 30 jaar tijd verschillende managementondersteunende functies gehad, in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Directiesecretaresse, projectondersteuner, managementassistente, altijd was ik aan het organiseren en communiceren. Verder heb ik bij een uitgeverij en een redactiebureau gewerkt als redacteur en bij een overheidsinstelling als publieksvoorlichter. Daarnaast schreef ik columns voor een personeelsblad en een regionaal weekblad. Ook collega’s en vrienden weten mij te vinden, ik schrijf regelmatig in opdracht teksten.

Wie schrijft, die blijft

Als liefhebber van uitdrukkingen en gezegdes, vind ik ‘Wie schrijft, die blijft’ een van de mooiste. Schrijven is vastleggen en creëren. De juiste woorden kunnen duidelijkheid en openheid geven. Schrijven verbindt, lucht op, geeft inzicht. Schrijven kan altijd en overal, of het nu met pen en papier is of een snelle notitie in een smartphone. 

Wil jij graag een uitwisseling van woorden met deze taalliefhebber?